AMD: voor ongelofelijke game-ervaringen en prestaties.

AMD, opgericht in 1969 in Californië, is als klein bedrijf begonnen met het leveren van productiewerk voor andere processorfabrikanten. In de jaren '80 ontwikkelde AMD haar eerste eigen processor: de AMD 8086. Deze processoren werden hoofdzakelijk geproduceerd voor IBM pc-systemen. In 2006 heeft AMD het bedrijf ATI Technologies overgenomen, een bedrijf gespecialiseerd in de productie van videokaarten en chipsets voor computers. Tegenwoordig behoort AMD tot 's werelds grootste fabrikanten van processoren en videokaarten.

AMD-processoren: het hart van je computer.

Werken, gamen of een video bewerken, met een AMD-processor kan het allemaal. Hoe snel jij deze werkzaamheden kunt uitvoeren is onder andere afhankelijk van de processor die in je systeem zit. De processor, ook wel CPU genoemd, is verantwoordelijk voor de rekenkracht van je computer en is dus eigenlijk het hart van je pc. Moet je veel werkzaamheden tegelijkertijd uitvoeren? Dan is een AMD-processor een goede keus. Doordat ze vaak over meerdere cores en threads beschikken, kun je vloeiend meerdere taken tegelijk doen.

Voordat je een processor aanschaft is het aan te raden jezelf de volgende vraag te stellen: "Waar ga ik mijn computer voor gebruiken?" Op basis van het antwoord hierop bepaal je welke processor het meest geschikt is voor jouw pc-systeem. Met AMD-processoren kun je in ieder geval uitgaan van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Welke processor sluit aan bij mijn pc-gebruik?

Basisgebruik

Voor simpele taken, zoals surfen op het internet, e-mailen of tekstverwerken, is elke AMD processor geschikt.

CPU basisgebruik
Bekijk alle AMD processoren

Foto's en video's bewerken

Heb je mooie video's en foto's gemaakt en wil je deze bewerken in een video- en fotoprogramma? Dan heb je daar een processor voor nodig die wat sterker is. Deze vind je in de AMD Ryzen 5, 7 en Threadripper series.

CPU foto's en video bewerking
AMD Ryzen 5 | AMD Ryzen 7

Gamen

Als gamer wil je natuurlijk het beste uit je games halen. Voor elke game zijn er andere systeemvereisten die mede bepalen hoe krachtig jouw processor moet zijn. Met een AMD Ryzen 5 kun je al gamen, maar als je games op de allerhoogste kwaliteit wilt spelen, dan raden we een sterke en krachtigere processor uit de AMD Ryzen 7 en AMD Ryzen Threadripper series aan.

CPU gamen
AMD Ryzen 5 | AMD Ryzen 7

Breng je games tot leven met AMD Radeon RX grafische kaarten

AMD Radeon videokaarten zijn ontworpen voor gamers. Voor een vloeiende gameplay en om games optimaal te kunnen beleven is een videokaart erg belangrijk. De videokaart, ook wel bekend als grafische kaart, verzorgt de communicatie tussen jouw pc en het beeldscherm. Om de nieuwste games op hoge resolutie te spelen, heb je een krachtige videokaart nodig.

Ervaar het nu zelf en geniet van het kleinste detail, ervaar levensechte explosies en laat je helemaal meeslepen door spannende actiemomenten tijdens je VR- of AAA-game met de grafische kaarten van AMD.

Grafische kaart voor de beginnende gamer

Voor de beginnende gamer

Ben je nieuw in de game wereld en ga je je eerste spellen spelen? Dan raden we je een grafische kaart aan uit de RX550 of RX560 serie.

RX550 serie | RX560 serie
Grafische kaart voor de enthousiaste gamer

Voor de enthousiaste gamer

Wil je je games naar een hoger niveau tillen en genieten van 1080p gaming? Dan raden we je een grafische kaart aan uit de RX570 serie.

RX570 serie
Grafische kaart voor de ultieme gamer

Voor de ultieme gamer

Voor die-hard gamers die het beste van het beste willen en games willen spelen op ultra-settings (4K, smooth 1440p) raden we een GPU aan uit de RX580 series. Deze grafische kaarten zijn ook geschikt voor VR-gaming.

RX580 serie

Pc-systemen

Bekijk hier complete pc-systemen die zijn uitgerust met de nieuwste AMD-technologie.

Bekijk de PC-systemen met AMD

Laptops

Bekijk hier laptops die zijn uitgerust met de nieuwste AMD-technologie.

Bekijk de laptops met AMD


Alle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten