Smarthome producten in huis

Je kunt je huis binnen verrijken met heel veel verschillende soorten producten die de woning ‘slimmer’ maakt. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet:

Slimme thermostaat

Wil je zowel de verwarming in je huis op afstand reguleren als een duidelijk inzicht in je verbruik? Dan is een slimme thermostaat dé oplossing. Deze thermostaten (ook wel wifithermostaten) kun je op afstand benaderen en bedienen via een app. Zo zet je dus heel eenvoudig de verwarming alvast aan via je smartphone als je onderweg naar huis bent. Kies je voor een zelflerende thermostaat? Dan leert deze van jouw gewoontes waardoor de verwarming automatisch aan- en uitgaat. Een slimme thermostaat heeft dus zo zijn voordelen.

  • 1) Inzicht in je energieverbruik
    De app van jouw slimme thermostaat geeft je een precies inzicht in je verbruik. Op deze manier heb je een gespecificeerd overzicht per dag en per uur.

  • 2) Energie en kosten besparen
    Door het inzicht in je energieverbruik bespaar je op je energierekening. Koppel de thermostaat aan je telefoon en geef je locatie door. De verwarming schakelt automatisch uit als je er niet bent. Met een slimme thermostaat is het ook mogelijk om verder te besparen op je gasrekening. De verwarming gaat namelijk automatisch uit als je een raam of deur open hebt staan. Ook is het mogelijk om de temperatuur per kamer in te stellen met de radiatorthermostaat.

  • 3) Altijd thuiskomen in een warm huis
    Er is niets zo vervelend als in een koud huis thuiskomen. Met een slimme thermostaat is dat definitief verleden tijd. Deze thermostaten leren van je gewoontes. Zo weet de thermostaat wanneer jij thuiskomt en zet hij de verwarming alvast voor je aan. Ga je toch op een onverwacht moment naar huis? Schakel dan de verwarming alvast in via de app op je smartphone.

  • 4) Het gemak dient de mens
    Wil je de verwarming een tikje hoger zetten zonder op te hoeven staan? Doe dat dan gemakkelijk via de app op je telefoon. Ook stembediening behoort tot de mogelijkheden, zodat je Alexa of Google Assistent kan vragen om de temperatuur hoger of juist lager te zetten.

Ben je overtuigd van het nut van een slimme thermostaat en wil je er één aanschaffen? Voordat je een geschikte slimme thermostaat koopt, moet je weten welke cv-ketel je huis verwarmt. Heb je een eigen cv-ketel? Dan zijn diverse soorten thermostaten geschikt. Controleer of je een modulerende of een aan-uitketel hebt en pas daarop je keuze aan. Op de ketel staat een typenummer waarmee je de handleiding van je ketel terugvindt. Staat er in je handleiding dat je ketel werkt met OpenTherm? Dan heb je een thermostaat nodig die hier ook mee werkt. De meeste modulerende thermostaten gebruiken deze optie.

Er zijn uiteraard ook huishoudens die aangesloten zijn op stadsverwarming. Deze woningen hebben geen ketel, maar wel verwarmingsbuizen. Deze buizen vind je bij je meterkast. Je hebt een stadswarmteregelset nodig om je thermostaat op de stadsverwarming aan te sluiten.

Bekijk hier alle slimme thermostaten.

Slimme deurbel

Wat is een slimme deurbel? Een smartdeurbel is voorzien van een ingebouwde camera en maakt via een app verbinding met je smartphone. In deze app ontvang je pushberichten zodra iemand aanbelt of als de deurbel beweging bij de voordeur detecteert. Op deze manier ben je dus altijd op de hoogte als er iemand voor je deur staat als je niet thuis bent. Via je smartphone kun je dan communiceren met degene die aanbelt.

  • 1) Weet wie er aanbelt en communiceer op afstand
    Dankzij de ingebouwde camera van de deurbel weet je altijd wie er voor de deur staat. Ben je op zolder, sta je in de tuin of ben je niet thuis? De slimme deurbel verzendt de videobeelden naar de app op je telefoon, zodat jij op afstand kunt communiceren met degene die voor de deur staat. Zo laat je onder andere de pakketbezorger eenvoudig weten dat een pakket bij de buren mag worden afgegeven, of dat je bijna thuis bent.

  • 2) Bewakingscamera functie
    Slimme deurbellen helpen je om de voordeur te beveiligen. Zo doen ze ook dienst als bewakingscamera. Stel de ingebouwde camera zo in dat deze opneemt bij bewegingen.

  • 3) Koppel met slim deurslot
    Combineer jouw slimme deurbel met een slim deurslot en open de deur direct op afstand. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor gezinnen met kleine kinderen die zelf nog geen huissleutel hebben.

Bekijk hier alle slimme deurbellen.

CO2- en rookmelders

Vanaf 1 juli 2022 is een rookmelder verplicht in elke woning. In deze nieuwe wetgeving staat op elke verdieping van een woning een rookmelder moet hangen. Heb je geen rookmelder? Dan riskeer je een boete van de gemeente en kan een verzekeraar besluiten om niet uit te keren na brand in huis.

  • Een rookmelder vermindert aanzienlijk de kans dat je te laat reageert op rookontwikkeling of brand in huis. In je zoektocht naar de beste rookmelder voor jouw situatie is het aan te raden om eerst de volgende stappen te doorlopen:

  • 1) Hoeveel rookmelders heb jij nodig in huis?
    Volgens de nieuwe wetgeving is het verplicht om minstens één rookmelder per verdieping te installeren. Meer mag natuurlijk altijd en is nog veiliger.

  • 2) Wil je de rookmelder draadloos plaatsen?
    Ga je je rookmelder aansluiten op netstroom of wil je een melder op een batterij of accu? Een rookmelder op netstroom koppel je aan een vast stroompunt, maar heeft altijd een back-upbatterij. Een rookmelder op een batterij of accu heeft als voordeel dat je hem op elke gewenste plek in huis kunt plaatsen.

  • 3) Zoek je een basis of slimme rookmelder?
    Een slimme rookmelder kun je verbinden met je smartphone. De bijbehorende app op je telefoon verstuurt meldingen als de rookmelder alarm slaat. Zo krijg je dus een melding wanneer je niet thuis bent en kun je direct handelen bij een noodsituatie. Slimme rookmelders zijn bovendien eenvoudig aan andere melders van hetzelfde model te koppelen. Een slimme rookmelder heeft dus meerdere voordelen boven basisrookmelders, die alleen alarmeren bij rookontwikkeling.

Bekijk hier alle slimme CO2- en rookmelders.



Alle prijzen zijn inclusief BTW en thuiskopieheffing, exclusief eventuele verzendkosten en transactiekosten